Redenen om Webflow Niet te Gebruiken
Bij het overwegen van Webflow zijn er een paar dingen om op te letten. Het is misschien niet geweldig voor iedereen, vooral als je specifieke eisen hebt aan je website. Hier bespreken we waarom, met de focus op lastige functies en beperkte content management mogelijkheden.
Lastige Functies
Webflow is niet altijd handig voor als je ingewikkelde functies wilt, zoals ingewikkelde databases, sterke filtersystemen of super-slimme logica. Bijvoorbeeld, als je een webshop wil met allerlei betalingsopties en moeilijk voorraadbeheer, kun je bij Webflow wel eens tegen wat muren aanlopen.
Beperkte Content Management Mogelijkheden
Webflows Content Management System (CMS) is leuk voor als je netjes je content wilt bijhouden. Blogs maken, diensten toevoegen, dat soort dingen, daar werkt het prima voor. Maar zodra je bijvoorbeeld honderden blogposts wil beheren, samen met meerdere schrijvers en een ingewikkelde indeling, dan gaat je frustratielevel stijgen.
Je kunt met Webflow ook makkelijk je SEO-dingetjes doen. Je kunt titels, meta’s en alt-teksten op elke pagina aanpassen wat helpt om je website zoekmachine-vriendelijker te maken. Maar ja, als je van de spitsvondiger aanpak bent, schiet Webflow misschien tekort.
Kijken naar andere opties? Check onze artikelen over Webflow vs WordPress en Webflow alternatieven voor meer ideeën die misschien beter bij je passen.
Mogelijke Uitdagingen met Webflow
Gebruiksvriendelijkheid voor Beginners
Webflow is een slim platform dat ontwerpers blij maakt met zijn visuele benadering voor het maken van websites. Het oogt fris en werkt lekker, maar als nieuwkomer schrik je misschien van de steile leercurve. Zodra je je duikt in de Webflow Designer, wordt het een beetje pikkedonker met al die knoppen en opties.
Oh, en als je vaak onderweg bent, dan kun je je Webflow zaken alleen vanaf een computer regelen. Geen snelle aanpassingen via een app, dus.
Beperkingen in Aanpassingsmogelijkheden
Webflow biedt prima speelruimte voor creatieve uitspattingen, maar als je heel diep in de code wil graven, stuit je op de grenzen van wat mogelijk is. Je kunt wat basiscode veranderen, maar als je fancy maatwerk wil, moet je misschien even slikken.
En wat snelheid betreft: als je hoopt dat je website zo snel vliegt als een raket, is Webflow best rapper dan een gemiddelde WordPress-site, maar haalt het nog niet het veertje in de wind van met de hand geknutselde sites.
De verschillende prijsplannen kunnen je ook wel een beetje duizelen. Het kan even duren voordat je de juiste vindt die bij je zaak past. Check vooral onze pagina over webflow prijs voor wat meer helderheid.
Snelheid en Optimalisatie Overwegingen
Webflow heeft z'n pluspunten voor je website, maar er zijn wat dingen waar op gelet moet worden, vooral als het om snelheid en optimalisatie gaat. Laten we naar de snelheid van de website kijken en hoe beperkt de mobiele app is.
Website Snelheid Vergelijkingen
Webflow-websites zijn meestal rapper dan de traditionele WordPress-opties, maar ze missen soms de superlichte kwaliteiten van handgecodeerde sites. Dit kan de laadtijd beïnvloeden. Snelle websites doen het beter voor gebruikers en zijn geliefd bij zoekmachines.
- Webflow: Sneller dan gemiddeld WordPress, geschikt voor veel gebruikers, toch niet altijd de snelste
- Hand-gecodeerd: De snelste, heel licht en goed geoptimaliseerd
- Traditionele WordPress: Niet echt snel, flexibeler, maar traag als een slak
Met Webflow's nette code kunnen zoekmachine-bots je site soepeler doorzoeken en indexeren, wat leidt tot snellere laadtijden. De hosting van Webflow komt ook met handigheidjes als een wereldwijde CDN, SSL-certificaten, en regelmatige back-ups om alles soepeler en veiliger te houden.
Beperkingen in Mobiele App Beschikbaarheid
Een ding wat Webflow mist, is een mobiele app waarmee je makkelijk je site kunt bewerken. Alles moet vanaf een desktop of laptop, wat lastig is als je even onderweg bent en snel iets wilt aanpassen. Dat kan een domper zijn voor vlotte ondernemers en creatieve geesten die altijd willen tweaken.
Het ontbreken van een mobiele app kan invloed hebben op hoe snel je kunt reageren op veranderingen of fouten. Kijk voor meer informatie naar ons stuk over de gebruiksvriendelijkheid van Webflow.
Bij Webflow moet je nadenken over deze punten voor snelheid en optimalisatie, zodat je juiste keuzes maakt voor je site.
Customer Support en Prijsplannen
Gedoe Met Klantenondersteuning
Bij Webflow ben je aangewezen op e-mail voor hulp, zelfs als je een big spender bent met een Enterprise-plan. Het kan voelen als een eeuwigheid wachten op antwoord wanneer je een technische hobbel tegenkomt. Dit zou je project zomaar vertragen. Iets om over na te denken als je op zoek bent naar een platform dat je direct uit de brand helpt.
Prijsplannen Kiezen in Dolhof
Met het brede aanbod aan prijsplannen van Webflow kan je al snel door de bomen het bos niet meer zien. Welke past het best bij jouw bedrijf? Neem een diepe ademhaling en kijk goed hoe de opties op een rij staan.
- Gratis Plan: Beperkte functies, lekker om te proberen - Geschikt voor beginners die willen testen
- Basis Plan: Basis hosting, geen eigen domeinen - Geschikt voor kleine websites met mindere eisen
- CMS Plan: Top voor contentliefhebbers - Geschikt voor bloggers en kleine ondernemers
- Business Plan: Alles erop en eraan, met eigen domeinen - Geschikt voor grotere bedrijven met veeleisende wensen
- Enterprise Plan: Maatwerkoplossingen en premium hulp - Geschikt voor grote bedrijven die wat extra's willen
Om door de bomen het bos te zien, kun je eens Webflow vs WordPress bekijken voor wat vergelijkingsmateriaal. Zo maak je je portemonnee niet onnodig lichter en kies je een plan dat je vooruit helpt zonder dat je erop leegloopt. Dat je ook echt ondersteunt in je groei.