Wat is beter Webflow of Elementor?

A man looking at screens that have web design on them
Tolooko
5 minuten leestijd

Website Bouwen met Webflow en Elementor

Webflow en Elementor Platformen

Stel, je wilt een website bouwen. Dan is het handig om te weten wat Webflow en Elementor allemaal voor je kunnen doen. Webflow is helemaal in de wolken – letterlijk, want het is een cloud-platform. Je bouwt, ontwerpt en draait je website zonder dat je een sprankje code aanraakt. Met een gebruikersscore van 3,5 miljoen is het een go-to voor ondernemers met grote plannen en creatieve breinen die graag iets geheel eigens willen.

Tegelijkertijd is Elementor je maatje in de WordPress-wereld, een plugin die draait op meer dan 8,7 miljoen websites. Hij biedt een handig sleur-en-pleur systeem waarmee je stijlvolle, kant-en-klare en mobiele-ready sites maakt. Elk platform heeft zo zijn eigen snoepjes in de pot, perfect afgestemd op wat jij nodig hebt.

Vergelijken van Gebruiksgemak

Zet je bril op, en kijk naar hoe makkelijk deze platformen zijn. Elementor is meestal de vriendelijke reus voor beginners, met een interface waar zelfs je opa weg mee zou kunnen. Klik, sleep, en je hebt al snel een site in elkaar gezet - helemaal zonder IT-diploma. Voor wie graag snel shinet met een fraaie site, is dit een topper.

Webflow daarentegen is een ander verhaal. Het heeft kracht, veelzijdigheid, maar kan even slikken zijn als je net komt kijken. Het is het speeltje voor webdesigners die alle touwtjes graag strak in handen hebben. Je zult even moeten oefenen voor je alles doorhebt.

Webflow vs Elementor, dat is nog eens stof tot nadenken. Het draait erom waar je vandaan komt en wàt je voor ogen hebt. Wil je meer weten over de nadelen van Webflow? Kijk dan hier voor een hele lijst webflow nadelen.

Templates en Ontwerpmogelijkheden

Als je je eigen website aan het opzetten bent, zijn templates en ontwerpmogelijkheden de kers op de taart om je site die extra schwung te geven. Zowel Webflow als Elementor hebben je qua templates volop in de watten gelegd. We smullen even mee van wat beide platformen te bieden hebben.

Templates in Webflow

Webflow heeft een schat aan meer dan 2.000 templates. Flexibel en helemaal aanpasbaar, dus je kunt ze helemaal kneden naar jouw unieke smaak en stijl. En het mooiste, of je nou een foodblog, techsite of iets anders wilt, er zit altijd wel iets tussen dat bij je merk past.

Dit is waarom Webflow's templates de bomb zijn:

  • Hoeveelheid Templates: Meer dan 2.000
  • Flexibiliteit: Volledig te pimpen naar jouw zin
  • Geschikt voor mobiel: Zeker weten
  • Specifieke branches: Yep, van alles wat

Webflow is spekkie naar het bekkie voor ondernemers die willen knallen met een gelikte site, zonder de stress van een blank canvas.

Elementor's Widgets en Templates

Elementor blijft niet achter met z’n voorraad van meer dan 2.000 templates. Of het nou om een spetterende landingspagina gaat of een strak blogdesign, de keuze is reuze. Daarnaast kun je ook nog losgaan op honderden extra templates van derde partijen.

Hier is waarom Elementor goed uit de verf komt:

  • Hoeveelheid Templates: Meer dan 2.000 + nog meer van derden
  • Flexibiliteit: Check, boordevol widgets
  • Geschikt voor mobiel: Absoluut
  • Specifieke categorieën: Jup, blogs, portfolio's en meer

Elementor is de heilige graal voor creatieve breinen die houden van spelen met widgets en net dat beetje extra willen qua personalisatie.

Vergelijking

Beide platformen schieten ruim over de 2.000 templates, maar Webflow steekt er qua kwaliteit en aanpassingsmogelijkheden met kop en schouders bovenuit. Alles is doordrenkt met gebruiksgemak en mobiele vriendelijkheid, zónder dat het ten koste gaat van stijl. Nieuwsgierig naar meer info of kant-en-klare compare battles, zoals webflow vs wordpress? Zwem in onze zee van info en maak je keuze met iets meer peace of mind.

Geschiktheid voor Gebruikers

Bij het kiezen tussen Webflow en Elementor moet je eerst weten wat je nodig hebt. Of je nu net begint of al wat verder bent, er is altijd een platform dat beter bij je past.

Webflow voor Professionals

Webflow is ideaal voor de pro's onder ons, de ontwerpers en ontwikkelaars die wel van een uitdaging houden. Fijne kant van het verhaal? Je hebt geen codeer-superkrachten nodig. Met Webflow kun je prachtige, unieke websites maken en heb je handige tools voor SEO die je zichtbaarheid opkrikken. Perfect voor ondernemers en creatieve teams die willen knallen.

Voordelen van Webflow:

  • Eye-catching designs: Voor complexe en visueel knappe websites.
  • Lekker op SEO: Helpt je de Google-radar op te kruipen.
  • Maatwerk opties: Je eigen, doodsjieke layouts bouwen.

Wil je meer weten over hoe tof Webflow is? Duik dan eens in onze pagina over Webflow voor professionals.

Elementor voor Beginners en Gevorderden

Elementor schreeuwt “hey, easy peasy!” met zijn intuïtieve aanpak. Sleep, klik en klaar is je website. Zeker als je met WordPress werkt, is dit een fijne vriend. Bovendien: er is een gratis versie. Geen enkele euro uitgeven, maar wel starten.

Voordelen van Elementor:

  • Supersimpel: Ideaal voor wie niet veel technische poespas wil.
  • Helemaal gratis: Begin zonder je portemonnee te schudden.
  • Werkt met WordPress: Topkeuze als page builder voor WordPress.

Heb je haast en wil je gewoon snel iets online hebben zonder gedoe? Elementor is je maatje. Voor meer handige weetjes, bekijk onze artikelen over webflow vs wordpress of webflow alternatieven.

Of je nu Webflow of Elementor kiest, beide platforms hebben hun eigen snufjes en voordelen die helemaal kunnen passen bij jouw skills en wensen.

Prijsmodellen en Hosting Opties

Kostenstructuur van Webflow

Bij Webflow heb je keuzes te over, afhankelijk van wat voor site je wil maken. Voor de basisplannen start de prijs bij $14 per maand, en er is zelfs een gratis optie als je niet meer dan twee projecten hebt. Of je nou een standaard website of een webshop wilt, er zijn plannen voor beide. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden:

  • Type Website: Algemene websites
    Kosten (per maand): $0 (gratis) - $39 (jaar vooraf betaald)
  • Type Website: E-commerce websites
    Kosten (per maand): $29 - $212 (jaar vooraf betaald)
  • Type Website: Extra taalopties
    Kosten (per maand): vanaf $9

Houd er wel rekening mee dat de kosten van Webflow aardig kunnen oplopen als je meer functies zoals CMS of e-commerce erbij wilt. Voor meer details over wat alles kost, zie onze pagina over webflow prijs.

Elementor's Gratis Versie en Pro-Opties

Elementor staat open voor iedereen die aan een website wil knutselen, met een gratis versie die alle basisdingen dekt. Superhandig voor beginners en kleine bedrijven. Wil je meer snufjes en gereedschap, dan zit je goed met de Pro-versie die start bij $59 per jaar voor een website.

  • Versie: Gratis versie
    Kosten: $0
    Vergelijking: Basisfunctionaliteiten
  • Versie: Pro-versie
    Kosten: $59/jaar
    Vergelijking: Meer tools en functies

Met Elementor kun je beginnen zonder gelijk je portemonnee te trekken voor een dure versie. Als je meer wilt weten over wat je gratis met Elementor kunt doen, lees dan meer over webflow gratis plan.

Beide platforms hebben zo hun eigen charmes, afhankelijk van wat je wilt en wat je budget toelaat. Vergelijk ze eens goed om te bekijken welke het beste bij jou past.