Is Webflow beter dan Wix?

A man looking at screens that have web design on them
Tolooko
5 minuten leestijd

Website Bouwplatforms Vergelijking

Gebruiksvriendelijkheid van Wix

Wix is jouw beste maatje als je iets gebruiksvriendelijks zoekt. Dankzij z'n intuïtieve aanpak en snufjes die de kracht van AI benutten, is het alsof je met een toverstaf een website in elkaar zet. Geen hocus pocus nodig, ook zonder een diploma in design of coderen sta je binnen no-time online met een sprankelende website.

Wix is gewoon simpel, en dat is precies wat beginners nodig hebben. Met de drag-and-drop functie kan je elementen als Legoblokjes heen en weer schuiven. Heb je een beetje inlevingsvermogen en een idee? Dan is Wix perfect voor jou en je startup plannen of creatieve projecten die snel werkelijkheid moeten worden.

Website Templates in Webflow

Webflow is de plek voor wie onder de indruk wil maken met z'n online verschijning. De templates zijn fris, modern, en ontworpen om je stijl op een voetstuk te zetten. Bij Wix krijg je tools voor snelheid en eenvoud, maar bij Webflow ga je full-on creatief. Dus als jouw merk een unieke vibe nodig heeft, is dit platform waarschijnlijk jouw cup of tea.

Alles bij Webflow is open voor jouw persoonlijke touch. Elementen verschuiven, iets nieuws er aan plakken of eraf halen, alles kan. Er is wel een beetje designkennis handig. Als je een professional bent met grootse ideeën, is Webflow net wat voor jou. Voor de newbies die mee willen groeien zijn er zat tutorials en handleidingen webflow voor beginners.

Kies het platform dat jouw ondernemerswensen het best vervult. Of je nu simpel en snel met Wix aan de slag gaat, of je creativiteit uit de kast haalt met Webflow, beide platforms hebben hun eigen toffe features.

Functionaliteit en Aanpasbaarheid

Als je Webflow en Wix naast elkaar legt, is het handig te checken wat ze beide te bieden hebben qua mogelijkheden en flexibiliteit. Vooral als je een website wil die er niet alleen uitspringt, maar ook echt jouw merk vertegenwoordigt.

E-commerce Mogelijkheden in Wix

Wix is de koning van e-commerce opties, en dat zonder extra kosten per verkoop. Het heeft een boel verkoopkanalen en betaalopties ingebouwd, ideaal voor iedereen die een eigen webwinkel op poten wil zetten.

Wix maakt het makkelijk, zelfs voor wie nul technische achtergrond heeft. Met hun artificiële design intelligence (ADI) kun je vliegensvlug een website op de been krijgen zonder dat je een ontwerpster hoeft te zijn. Handig voor ondernemers die rap van start willen gaan.

Aanpassingsmogelijkheden in Webflow

Webflow daarentegen geeft je een bijna uit de hand lopende controle over je ontwerp, ideaal voor wie zijn creativiteit de vrije loop wil laten. Wel een beetje tech-knowhow vereist. Prima voor creatieve geesten die niet vast willen zitten aan de beperkingen van standaard templates.

Met Webflow bouw je responsive sites die er overal top uitzien, of het nou op je telefoon of op je laptop is. Dankzij hun design-first benadering kun jij en je team mooie ontwerpen maken zonder dat je vastzit aan een bepaald stramien.

Dus, wat is jouw belangrijkst? Een platform waar je zonder hoofdpijn een webshop opstart? Dan is Wix de weg om te gaan. Wil je meer vrijheid om je eigen creaties te maken en een beetje knutselen met code? Webflow it is!

SEO en Prestaties

Als je Webflow en Wix naast elkaar legt, wil je natuurlijk weten hoe ze scoren op zoekmachineoptimalisatie (SEO) en hoe snel ze werken. Laten we eens kijken wat elk platform te bieden heeft als het op deze punten aankomt.

Webflow vs. Wix voor SEO

Webflow is een echte kampioen als het om SEO gaat, vooral als je 't vergelijkt met Wix. Met Webflow kan je makkelijk schone code maken en heb je toegang tot een krachtig contentbeheersysteem (CMS). Dit betekent dat je allerlei soorten aangepaste pagina's kunt maken die echt een stempel kunnen drukken op je SEO. Hier staan een paar belangrijke features van Webflow:

Met Webflow kun je makkelijk je SEO-voorkeuren voor elke pagina instellen onder een gebruiksvriendelijke interface. Geen gedoe zelfs al ben je geen SEO-wizard. En tegenwoordig zijn er veel Webflow-specifieke SEO-tools die op het toneel verschijnen.

Responsiviteit en Snelheid

Webflow schijnt ook echt als het gaat om hoe soepel en snel je site werkt. Je krijgt een hele serie opties om je site goed te laten draaien op verschillende schermen, wat je nog meer controle geeft over het uiterlijk op elk platform. Belangrijk, want je wilt zoveel mogelijk mensen bereiken.

Verder zorgt de hosting van Webflow ervoor dat alles vlug en veilig werkt. Hun netwerk voor contentlevering, SSL-certificaten en automatische back-ups zorgen ervoor dat je site in stevige schoenen staat. Dit is belangrijk om bezoekers tevreden te houden en terug te laten komen.

Wil je meer weten over de SEO-mogelijkheden bij Webflow? Neem dan een kijkje op onze webflow-seo pagina. Welke platform je ook kiest, het kan een groot verschil maken voor je site. Dus kies wijs voor je bedrijf!

Kosten en Ondersteuning

Tariefplannen bij Webflow

Webflow heeft verschillende prijspakketten waar je uit kunt kiezen, afhankelijk van wat jij nodig hebt en je budget. Het kan best wat zijn om doorheen te komen voor nieuwkomers. Deze plannen zijn in grote lijnen verdeeld in siteplannen en werkruimteplannen, geschikt voor eenlingen, bedrijfjes, freelancers en bureaus. Hier is een snelle blik op de voornaamste siteplannen:

Voor wie online winkels wil bouwen, heeft Webflow drie speciale pakketten:

Als je gaat voor een Webflow-plan dat echt bij je past, denk dan na over wat je nodig hebt nu en later, en wat je ervoor kunt betalen. Meer details over hun prijzen kun je lezen in ons artikel over webflow prijs.

Klantenondersteuning: Wix en Webflow

Webflow en Wix zijn er allebei om je te helpen, maar ze pakken het anders aan. Webflow biedt een kluif aan artikelen, video’s en gebruiksaanwijzingen. Ze hebben ook e-mailondersteuning en je kunt terecht op een communityforum voor je prangende vragen.

Wix schiet te hulp met een klantenservice die bij sommigen meer in de smaak valt: live chat en telefonische support. Dat is vooral handig als je iemand nodig hebt die meteen met je meekijkt. Hun ondersteuningsmanieren zijn wat vriendelijker voor diegenen zonder technische achtergrond.

Of je nu direct hulp wilt of liever zelf op onderzoek uitgaat voor antwoorden, je keuze zal gebaseerd zijn op wat je prettig vindt. Meer over het tegenvallers van Webflow kun je vinden in ons artikel over webflow nadelen.