Webflow vs WordPress
Gemak en Mogelijkheden
Je wilt een website bouwen en twijfelt tussen Webflow en WordPress. Dat is geen makkelijke keuze. WordPress is al een oude rot in het vak en heeft meer dan 40% van de websites in zijn greep. Het biedt veel mogelijkheden, maar kan voor beginners als een wirwar overkomen. Webflow is daarentegen lekker overzichtelijk en laat je mooie websites bouwen zonder een letter code in te tikken. Ideaal als je snel een knappe website neer wil zetten zonder eerst een hele studie te hoeven volgen.
Wil je vlot een website live hebben zonder al dat gedoe van onderhoud, dan is Webflow jouw ding. Maar als je liever een schat aan functies hebt en wel wat tijd wilt steken in leren en tweaken, dan is WordPress jouw maatje. Webflow heeft ook nog een slimme manier om je SEO-punten te regelen en maakt zelf een sitemap voor zoekmachines. Op onze pagina over webflow gebruiksvriendelijkheid lees je er meer over.
Kosten en Abonnementen
Laten we het eens over de knaken hebben. Kijkend naar de kosten van Webflow en WordPress zijn er wat zaken om af te wegen. Webflow biedt verschillende plannen, vanaf $14 per maand voor basiszaken, handig voor persoonlijke sites of een simpele landingspagina. Voor e-commerce die plannen hebben, start de boel vanaf $29, lekker handig als je een webshop hebt.
Hier is een inkijkje in de prijsplannen van Webflow:
Basis Plan
- Kostprijs per maand: $14
- Aantal items: -
E-commerce Standaard
- Kostprijs per maand: $29
- Aantal items: Tot 500 items en 2.000 CMS-dingetjes
E-commerce Plus
- Kostprijs per maand: $74
- Aantal items: Tot 5.000 items en 10.000 CMS-dingetjes
E-commerce Geavanceerd
- Kostprijs per maand: $212
- Aantal items: Max 15.000 items, geen plafond op jaarlijkse omzet
Webflow laat je ook niet in de steek met de klantenservice via e-mail en bied je voorrang als betalende klant. Er is ook een wereld aan info te vinden op Webflow University en een gezellige bende in hun forum. Voor een gedetailleerd kostenplaatje, bekijk onze pagina over webflow prijs.
Ontwerp en Aanpassingsmogelijkheden
Wanneer je tussen Webflow en WordPress staat te dubben, is het slim om te kijken naar hoe je kunt sleutelen aan het ontwerp. Beide hebben zo hun charme voor drijvende ondernemers en creatieve geesten.
Webflow: Design Vrijheid
Bij Webflow heb je alle touwtjes in handen als het om ontwerpen gaat, zonder dat je in de computertaal hoeft te duiken. Met de visuele editor ben jij de baas, een top pick voor ontwerpers die de vrije hand willen. Tijdens het bouwen zie je meteen de resultaten, wat het proces intuïtief en visueel aantrekkelijk maakt.
Met Webflow kun je lekker uitpakken qua lay-out, letterstijl en kleur. Jouw merk krijgt zo echt een eigen smoel. Dit platform is als een speeltuin voor ontwerpers die unieke en knappe websites willen samenstellen.
WordPress: Themamogelijkheden en Plugins
WordPress houdt van opties, met een schat aan thema’s en plugins. Duizenden gratis thema's en een gigantische keuze aan plugins geven je de ruimte om het helemaal eigen te maken.
WordPress laat je makkelijk het geraamte van je site kiezen en verfijnen met allerlei extra functies via plugins. Ideaal voor wie een veelzijdige oplossing zoekt met kant-en-klare templates die je naar je eigen zin kunt buigen.
Welke kant je ook op gaat—Webflow voor visuele kracht of WordPress voor flexibiliteit—het succes ligt voor het grijpen. Beide platforms bieden sterke voordelen, dus kies gewoon wat jij het handigst vindt.
Hosting en Beveiliging
Als je ooit hebt getwijfeld tussen Webflow en WordPress, dan is het een goed idee om naar de hosting en beveiliging van beide platforms te kijken. Hier krijg je in gewone mensentaal de verschillen tussen Webflow en WordPress te zien.
Webflow: Alles-in-één Hosting
Bij Webflow zit de hosting netjes verpakt in het pakketje, dus het regelen van servers en al dat gedoe daarboven blijft je bespaard. Je website kan een hoop drukte aan zonder in te storten, dankzij Amazon's Cloudfront CDN en Fastly die zorgen voor een snelle ervaring.
Webflow Hosting Kenmerken:
- Veiligheid: Je zet je voeten omhoog, Webflow dekt de beveiliging van je website.
- Onderhoud: Laten zij maar de updates en het onderhoud klaren; jij kunt rustig achterover leunen.
- Prestaties: Gemaakt om razendsnel te zijn en een beetje extra pit te geven aan je SEO.
WordPress: Zelf je gang gaan
WordPress geeft je de sleutels en zegt, 'Doe je ding'. Kies zelf de hosting die je beste past, al neemt dat niet weg dat je zelf wat werk moet verzetten. Dat zijn zaken als beveiligen, updaten, en back-ups organiseren.
WordPress Hosting Kenmerken:
- Beveiliging: Jij regelt zelf het slot op de deur of huurt iemand in voor het technische werk.
- Updates: Houd zelf de updates van je software en plugins bij, anders kunnen er boze verrassingen opduiken.
- Configuratie: Hosting instellen kost liefde en tijd, je moet weten waar je mee bezig bent.
Bedenk goed dat WordPress je de ruimte en vrijheid geeft, maar je ook tijd en handigheid nodig hebt. Wil je liever simpel en direct aan de slag? Dan is Webflow misschien meer jouw ding. Ook nieuwsgierig naar nadelen van Webflow? Neem gerust een kijkje op onze pagina over webflow nadelen.
Klantenondersteuning en Community
Webflow: Support en Hulpbronnen
Kies je voor Webflow, dan kun je rekenen op verschillende opties om hulp te krijgen. Ze bieden ondersteuning via e-mail en als je een betaald abonnement hebt, sta je vooraan in de rij. Lekker handig als je dringend antwoord nodig hebt. Daarnaast is er een schat aan info te vinden in hun kennisbank en een forum waar gebruikers elkaar verder helpen, wat altijd handig is.
De echte kers op de taart is Webflow University. Hier kun je allerlei cursussen en tutorials vinden om alles uit het platform te halen. Of je nu nog aan het leren bent of al een oude rot, er is altijd wel iets nieuws te ontdekken.
WordPress: Gemeenschapsgerichte Ondersteuning
Bij WordPress zit je meer in de doe-het-zelf hoek, met veel hulp van anderen in de community. Je hebt toegang tot een berg aan documentatie, forums, blogs en video's over zowat elk WordPress-onderwerp dat je kunt bedenken.
Ook je hostingprovider en de bouwers van thema's en plugins staan vaak klaar om te helpen. Het voordeel? Er is altijd wel iemand die je kunt vragen. Het nadeel? Je kunt door de bomen het bos niet meer zien, met zoveel bronnen.
Of je nou voor Webflow of WordPress gaat, je krijgt altijd de support die je nodig hebt, alleen verschilt de aanpak. Gebruik je liever geplande en professionele hulp, dan is Webflow voor professionals wat voor jou. Zoek je een wat diversere toegang tot hulp, dan kan WordPress beter passen. Vergeet niet even te spieken bij de webflow vs wordpress vergelijking om de knoop door te hakken.